לא מדובר בעוד כתבה עמומה על גוגל. עמית סינגאל, ראש צוות באחראי על איכות החיפוש, איפשר לכתבי הניו יורק טיימס ללמוד קצת על איך גוגל עובד, ואף לנכוח בישיבה של ראשי צוותי הפיתוח בגוגל. התוצאה היא כתבה מרתקת אודות החברה הגדולה והמדוברת בעולם.
אחד הנושאים המעניינים בכתבה הינו אודות מדד חדש שפותח בגוגל, שנקרא , QDF
query deserves freshness (שאילתה שראויה לרעננות?). מדד זה נועד לענות על השאלה: "מתי נכון לשים בראש תוצאות החיפוש בגוגל אתרים ותיקים יותר ומתי נכון לשים אתרים חדשים וחדשותיים יותר".
הQDF מנסה לענות על השאלה האם שאילתת חיפוש היא חמה (HOT). אם נושא הוא חם, ומתחיל פתאום לצוץ בבלוגים ובאתרי חדשות, זה אומר שמידע רלבנטי אודותיו יופיע כנראה באתרים שמתעדכנים בדחיפות, ובאתרים חדשים. השימוש במדד זה יכול להסביר אולי גם את הכללת אופציית ה-Hot trends בגוגל טרנדס.
אי אפשר לדבר על גוגל מבלי להזכיר את פתיחת סניף גוגל תל אביב במגדלי לווינשטיין. מי שמעוניין לראות תמונות מהבניין החדש מוזמן (למרות שאף פעם לא הבנתי את ההתלהבות מתמונות של משרדי גוגל).
