זמן קריאה: < 1 דקות

מערכת הסטטיסטיקה לבלוגים Measure Maps שפותחה על ידי Adaptive Path נקנתה על-ידי גוגל. חמישה מעובדי Adaptive Path יעברו לעבוד מעתה בגוגל. סביר להניח כי השירות החדש יוצע בחינם דרך מערכת הבלוגים blogger.com, הנמצאת גם היא בבעלות גוגל.
התוכנה מתמחה במתן מידע לבעלי בלוגים, על מנת לאפשר להם להבין טוב יותר כיצד מתנהגים הקוראים שלהם, כולל בדיקת קישורים נכנסים אל הבלוג, מידע לגבי המסלולים והדפים הפופולריים, והכל בהתקנה פשוטה ומהירה, וממשק חביב ואינטואיטיבי.
רכישה זו אמורה אולי להיות השלמה של מערכת google analytics, אותה קנו גוגל לפני מספר חודשים, הנתפסת כמערכת מקצועית. Measure Map אמורה להיות האנטי-תיזה של analytics, ולהיות פשוטה יותר, וקלה להבנה.
משתמשים של המערכת אומרים כי אולי עכשיו, בזכות גוגל, ישתפרו ביצועי המערכת, שכיום הוגדרו בתור "מקרטעים".
