לקראת סוף חודש יולי 2021, פרסמה גוגל מספר שיטות פעולה לעמודי המבצע שאתרי איקומרס מקימים לחודש הקניות של נובמבר הגדול.
כאמור, במהלך חודש נובמבר חלים מספר חגי קניות מקומיים ובינלאומיים:
- חג הקניות הישראלי shopping IL – חל ב-9-10 לנובמבר כל שנה.
- יום הרווקים הסיני – חל ב-11 לנובמבר כל שנה (עיקר פעילותו באתרי קניות סיניים כמו אליקספרסס ו-eBay).
- בלאק פריידי (Black Friday) – חל כל שנה ביום שישי האחרון של חודש נובמבר (בשנת 2021, בלאק פריידי יחול ב25/11/2022).
- סייבר מאנדיי (Cyber Monday) – חל כל שנה ביום שני מיד לאחר ה-Black Friday, ב-28/11/2022 השנה.
חגי הקניות בישראל – קצת נתונים
שנת 2022
- לפי נתוני חברת שב"א, מנהלת ומפתחת מערכת התשלומים הלאומית בכרטיס אשראי, ההוצאות בנובמבר 2022 הסתכמו בכ-40 מיליארד שקלים.
- זהו זינוק של 9% לעומת נובמבר 2021
שנת 2021
- על פי חברת סיילספורס (מתחום CRM וטכנולוגיות ענן), בישראל ביצעו בבלאק פריידי כ-435,000 עסקאות באתרי קניות מעבר לים בסכום של כ-74 מיליון שקלים.
- שווי עסקה ממוצעת הינה 170 ש"ח.
- הוצאה יומית בכרטיס אשראי בישראל עמדה על 1.205 מיליארד שקל. עליה של כ-6% מחודש אוקטובר 2021 ועליה של כ-170 מיליון שקל מנובמבר שנה שעברה.
- סה"כ הוצאות כרטיסי אשראי בנובמבר 2021 היו כ-32 מיליארד שקלים
שנת 2020
- במהלך חג הקניות הישראלי Shopping IL בשנת 2020, נרשמו רכישות בהיקף של כ-80 מיליון ₪ (לפי נתוני כאל)
- במהלך הבלאק פריידי בשנת 2020, נרשמו בישראל רכישות בהיקף של כ-720 מיליון ₪ (לפי נתוני שב"א)
- בבלאק פריידי העולמי בשנת 2020 נרשמו רכישות בהיקף של כ-9 מיליארד דולר (לפי נתוני Adobe Analytics)
יש לקחת בחשבון כי בתקופה זו במהלך נובמבר 2020, כל העולם היה נתון לתקופת הקורונה שהתאפיינה בסגרים ארוכים במדינות רבות ולכן הקונים היו בביתם – דבר שהקל על הרכישה באונליין והגדיל את היקף הרכישה העולמית בבלאק פריידי ב-22% ביחס לשנה שעברה (לפי נתוני Adobe Analytics).
בשורה התחתונה, חגי הקניות מאוד רווחיים לעסקים מקומיים ובינלאומיים. מסיבה זו גוגל מפרסמת בשנתיים האחרונות הדגשים ושיטות פעולה להופעה יעילה ומניבה בעודי תוצאות החיפוש.
מהן שיטות הפעולה שגוגל ממליצה לעמודי מבצעים לחגי נובמבר?
כרגע, בגוגל ארה"ב, בימי חג מיוחדים, כמו הימים הבינלאומיים שציינתי בתחילת הפוסט, גוגל מייצרת קרוסלת דילים ייעודית בחיפוש אחר שאילתות הקשורות לימי המבצעים.
בתמונה מטה, ניתן לראות את תצוגת הקרוסלה שגוגל יוצרת בעמוד תוצאות החיפוש. בשאילתה של black Friday deals, בגוגל ארה"ב, מופיע טאב של deals ובו קרוסלה של עמודי מבצע מאתרים שונים. זהו שטח נדל"ן חשוב ובולט במהלך חג הקניות.
להלן ההנחיות של גוגל:
צרו עמוד מבצע לכל חג קניות
ההמלצה העיקרית והחשובה מצידה של גוגל הוא להקים עמוד מבצע ייעודי לכל חג קניות רלוונטי. בעלי אתרים רבים "מתלבשים" על עמוד המבצע הקיים באתר שלהם ומשנים אותו מבחינת שדות SEO, כותרות, באנרים ו-Badges לכל יום קניות. גוגל מסבירה כי מומלץ שלא לעשות זאת ולהקים עמוד נחיתה ייעודי לכל מבצע.
צרו את העמוד מוקדם
יש ליצור את עמודי המבצעים לחגים הרלוונטיים הרבה לפני יום החג על מנת ש-Googlebot יוכל לגלות את העמוד ולאנדקס אותו עוד לפני יום החג. יש לוודא כי כתובת עמוד המבצע לא חסומה ב-meta robots או בקובץ robots.txt.
קידום עמוד הנחיתה
אין צורך להרחיב במילים בסעיף זה, כמובן שיש לבצע עבודת on-site optimization לעמוד הנחיתה של המבצעים. כחלק מהקידום, גוגל ממליצה גם להכניס פסקת תוכן או תוכן שיווקי קצר המסביר את מהות העמוד. דבר זה יעזור לבוט להבין בצורה יעילה ומהירה יותר את מטרת העמוד.
הבלטת העמוד באתר
גוגל ממליצה ליצור קישור בעמוד הבית לעמוד המבצע הייעודי או לחלופין להבליט את הקישור לעמוד הנחיתה מאוזרים באתר כמו תפריטים.
שימוש באותה כתובת URL
זוהי המלצה חשובה מאוד מצד גוגל. אין צורך בכל שנה לפתוח עמוד חדש של מבצעים לשנה הקרובה. גוגל מסבירה כי יש לפתוח עמוד מבצע לחג הקניות ולהשתמש באותו עמוד גם בשנה הבאה וכן הלאה. בצורה זו, אין צורך בכל שנה מחדש להתחרות עם עמוד חדש אלא לשמר ולהחיות את עמוד המבצע שהיה שנה שעברה.
מה עושים עם העמוד במהלך השנה? ניתן לשמר את העמוד בקוד 200, להוסיף תוכן דוגמת "מבצעי החג נגמרו… נתראה בשנה הבאה" ולהוסיף טיימר עד ליום החג הבא.
תמונות
דגש נוסף שגוגל שמה לפניה הוא הצגת תמונה איכותית ורלוונטית של המוצרים אותם מציעים לרכישה. גוגל אף ממליצה להוסיף באנר טקסט – Badge על גביי תמונות המוצרים במבצע בעמוד מצבעי החג. בנוסף, כל תמונה צריכה לכלול תגית alt ייעודית ורלוונטית. לאתרים הפועלים בארה"ב, ועל מנת להופיע בקרוסלה של גוגל בעמוד תוצאות החיפוש, גוגל ממליצה על תמונות ביחס גובה-רוחב של 4:3 או 3:4.
הגשת העמוד לסריקה
לאחר ביצוע השינויים בעמוד המבצע בכל שנה ולאחר שהעמוד מוכן, גוגל ממליצה להגיש את העמוד בצורה ידנית לסריקה דרך כלי ה-Search Console.
במידה ורק ביום המבצע מועלה תוכן חדש של מוצרים/טקסט הקשורים לאירוע המבצע, יש להגיש לסריקה את העמוד לאחר סיום העלאת המוצרים/טקסט.
לסיכום,
בין אם אתם בעלי אתרים, אנשי שיווק או מקדמים, המלצות האלו של גוגל הן חשובות מאוד לאתרי איקומרס לניצול מיטבי של סריקת עמודי המבצעים בימי חגי הקניות.
צריכים עזרה או הכוונה ביצירת העמודים או באפיון העמודים? דברו איתנו
בהצלחה!