זמן קריאה: 2 דקות

מנוע החיפוש החדש שהוכרז על ידי נטקס לפני מספר ימים אינו מהווה חידוש משמעותי – זוהי התרשמותי הראשונית. לא ברור לי מה בדיוק לקח שלוש שנים לפתח במנוע החיפוש החדש.

המנוע מבצע חיפוש פשוט ביותר על אינדקס האתרים, ובמידה ומוגדרת לאתר מסויים תכונה כלשהי (property), אז המנוע מבצע חיפוש גם על תכונה זו. לדוגמא: ניתן לבצע חיפוש אחר "בתי קפה בת"א עם אינטרנט אלחוטי", ולקבל רשימה של בתי קפה כאלה. עם זאת, מספיק שהמשתמש יבצע במקום זאת חיפוש אחר "בתי קפה בת"א עם חיבור לאינטרנט אלחוטי", והשאילתה כבר לא תניב תוצאות איכותיות. המנוע דורש כי המשתמש יחפש בדיוק את מה שהמנוע יודע על האתר. דוגמא נוספת היא "בתי קפה רומנטיים בתל-אביב" – חיפוש שלא מניב שום פירות. מדוע? מאחר והתכונה שהוגדרה היא "אווירה רומנטית", ולכן בכדי למצוא כאלה בתי קפה, יש לחפש אחר "בתי קפה רומנטית".

האם רשימת התכונות של האתרים מתעדכנת בצורה שוטפת או בצורה אוטומטית? סביר מאד להניח שלא. לפיכך, אם בעל בית הקפה לא יעדכן את המנוע, אז המנוע יהפוך מהר מאד לכלי לא מעודכן, ואף מטעה.

בקיצור – עוד הדרך ארוכה. סרגיי ולארי, אתם יכולים להירגע – נטקס לא נושפים בעורפיכם.