זמן קריאה: 7 דקות

להשיג יותר קהל בגוגל עם שיווק בוידאו

הוידאו הופך לכלי שיווקי חשוב שגולשים משתמשים בו יותר ויותר לצריכת מידע באינטרנט ומשמש משווקים רבים לדחיפת הלקוח לשלב הבא במשפך הקנייה.

גוגל מעודדים שימוש בוידאו כבר יותר משנה. בנוסף לדוחות וידאו שגוגל הוסיפו ל- search console עליהם אפרט בהמשך, הם החלו לנסות פיצ'ר חדש (כרגע בארה"ב) בתוצאות החיפוש במובייל, המראה תוצאות חיפוש של וידאו עם איזור  שנקרא in this video, שבעצם נותן טיימליין של הוידאו עם הנושאים שהוא דן בהם, בצורה כזו שאתה יכול לקפוץ ישירות לנושא שמעניין אותך. נכון לעכשיו, יש שני קריטריונים שצריך לעמוד בהם כדי להנות מצורת התצוגה הזו, שכרגע מופיעה רק במובייל והם: הוידאו חייב להיות באנגלית וביוטיוב, אבל סביר מאוד שעם הזמן זה יתרחב לעוד פלטפורמות ועוד שפות.

אין ספק, שהכח של הוידאו הולך ונהיה יותר ברור וכולם מתאימים את עצמם לכלי השיווקי שלא מפסיק להתפתח. במאמר הזה נלמד, כיצד אפשר לעזור לוידאו שלכם לשפר את הביצועים במנוע החיפוש של גוגל. נדבר על:

  • איך מתכוננים לפני צילומי הסרטון
  • איך להעלות את הסרטון כך שיקודם נכון במנועי החיפוש
  • איך נקדם אותו בעזרת ערוץ היוטיוב
  • איך נשפר את ביצועי הסריקה שלו באתר שלכם
  • איך נבדוק את הביצועים, כדי לשפר אותם

אז למה צריך לשים לב כשמכינים את הסרטון?

בניגוד לתוכן כתוב, שניתן לשנות בקלות, את הסרטון אתם לא יכולים לתקן ולכן תהליך הקידום מתחיל, כמו כל דבר בשיווק, כבר בהכנות. עוד לפני שלב הצילומים חשוב שתהיה לכם אסטרטגיית תוכן וידאו ברורה המבוססת על מחקר מילות מפתח ומחקר מתחרים מקיף. לפני שמחליטים אילו סרטים לצלם, כדאי להבין מה מעניין את הלקוחות שלכם.

בעקרון, גולשים צופים בוידאו בדרך כלל כדי ללמוד כישורים חדשים, או כדי להבין יותר בתחומים שמעניינים אותם, להתרגש ולקבל מידע במהירות ובקלות.

עם כלים כמו גוגל טרנדס תוכלו לגלות על נושאים חדשים שצוברים פופולאריות ועם כלים כמו גוגל אנליטיקס תוכלו לראות מה כבר עובד אצלכם ולהשקיע שם.

אלה הדברים שצריך לשים לב אליהם בתכנון הסרטונים:

  • מילות מפתח – עשו מחקר מילות מפתח והשתמשו בהם בסרט. גוגל יכולים לקרוא קטעים מסאונד ומהתמונה של הסרטונים, וגם אם הם לא מצליחים, אנחנו עדיין יכולים להטמיע ביוטיוב תרגום, שזה בעצם סוג של תסריט הסרט. כלומר בעזרת תרגום, אתם בעצם נותנים למנועים של יוטיוב וגוגל אפשרות לקרוא בדיוק על מה הסרטון שלכם.

אם יש לכם כבר ערוץ יוטיוב פעיל, אתם יכולים לראות דרך יוטיוב אנלטיקס, אילו מילים מביאות אליכם גולשים. בנוסף תוכלו למצוא בדוח ה- performance ב- search console טאב מיוחד המתייחס לביצועי התוצאות וידאו.

דוח ביצועי וידאו

ניתן לקרוא על הדוח הזה במאמר על דוחות חדשים בסרץ' קונסול

  • אורך מומלץ לסרט – כביכול זה נראה שמה שיוטיוב בודקים זה צפיות ומנויים, אבל זה לא באמת נכון, כי את אלה אפשר לזייף. מה שאי אפשר לזייף זה תשומת לב ולכן זמן צפייה ו- engagement הם הכי חשובים. בעבר היינו אומרים שכמה שיותר קצר זה יותר טוב ובעקרון זה נכון. אבל כשמדברים על קידום ביוטיוב, צריך לזכור שהמטרה של יוטיוב, זה שהקהל יישאר כמה שיותר זמן בפלטפורמה, כדי שיהיה אפשר לדחוף כמה שיותר פרסומות במהלך הסרטון, כך שארוך הוא לא בהכרח רע. עם זאת, אם הסרטון שלכם לא מחזיק יותר מ-3 דקות, אין טעם למשוך אותו סתם. סרט ארוך לא עוזר אם הקהל נוטש באמצע. 
  • צילום בפורמט HD – אנחנו חיים בעידן שבו גולשים צופים ביוטיוב דרך הטלוויזיה ויוטיוב אכן מכוונים לשם. לכן, למרות שהיום ניתן להגיע לתוצאות יפות גם עם סרטונים שמצולמים בטלפון הסלולרי, עדיין מומלץ לפחות לצלם בפורמט HD, שנראה טוב במסך גדול.
  • התאמת הסרטונים למובייליותר מ-75 אחוזים מהסרטונים נצפים במובייל. אין ספק, מכשירי הסלולר הפכו לשער הכניסה הרשמי לאינטרנט והמטרה שלנו כמשווקים, היא להגיע ללקוחות שלנו גם שם. כדאי לבדוק מאילו מכשירים אתם מקבלים את רוב הצפיות ולשקול לצלם בפורמטים שמתאימים להם כמו 1:1 או צילום ורטיקלי. בנוסף, אם הסרטון מוטמע בעמוד באתר שלכם, חשוב לוודא שהעמוד והאתר יהיו מותאמים למובייל גם.
  • ליצור קשר עם Influencers – יוטיוברים עם מיליוני צפיות הם סלבריטאים לכל דבר ויש להם השפעה גדולה על הקהל שלכם, בעיקר אם הוא בגילאי 18-34. התחילו לעקוב אחר יוטיוברים בתחום שלכם, ואם אתם מזהים יוצר יוטיוב שצובר תאוצה, צרו איתו קשר מייד והציעו שיתוף פעולה.

מה שחשוב להבהיר פה, זה שבעקרון אזכור של המוצר שלכם ע"י כל סלב, זה דבר טוב שעוזר, אבל בעולם הקידום ברשתות חברתיות, רק אם היוטיובר שלכם באמת מאמין במוצר, תהיה לזה השפעה אמיתית. לכן חשוב לפנות ליוצרים שנראה לכם שבאמת יהנו מהמוצר.

קידום סרטון לאחר העלאתו?

במאמר על פתיחת ערוץ יוטיוב, דיברנו בכלליות על האלמנטים שצריך לשים לב אליהם בקידום ביוטיוב. אני רוצה כרגע קצת להתמקד בשלושת הפרמטרים שיעזרו להעלות את ה- CTR של הסרטון שלכם: כותרת, תמונת thumbnail ותיאור.

כותרת ותיאור

תפקיד הכותרת והתיאור הוא להסביר לגולש מה הוא יראה בסרטון ולמה זה ישתלם לו. אלה כמה טיפים שכדאי לשים אליהם כשכותבים את הכותרת והתיאור לסרטון:

● שימוש במספרים הוא מאוד יעיל, בעיקר כי זה מבהיר לגולש כמה מעמיק הסרטון הולך להיות.
● לא לעבור את ה-55 אותיות, כי מעבר לזה הכותרת פשוט תחתך.
● להשתמש במילות מפתח
● שימו לב שהכתובת ומספר הטלפון בתיבת התיאור יהיו בשלושת השורות הראשונות, כי זה מה שנחשף בברירת המחדל של תיבת התיאור. כל מה שכתוב אחרי זה יופיע אחרי כפתור ה -read more.
● תיבת התיאור היא גם מקום מעולה להכניס קישורים ולא רק לאתר שלכם. אפשר להוסיף קישור לגוגל מיי ביזנס, לתגובות בגוגל מיי ביזנס, למפת דרכי הגעה, לרשתות חברתיות אחרות שלכם וכמובן קישור להרשמה לערוץ

תמונת Thumbnail

תמונה איכותית ומושכת באמת יכולה להבדיל אתכם מהמתחרים ולהעלות את ה-CTR שלכם. תחשבו על תמונת ה- thumbnail כעל אריזת המוצר שלכם. דמיינו מדף של סרטונים בסופר (כמו מדף קורנפלקסים), כשלכל סרטון יש את האריזה שלו. איך תגרמו לאריזה שלכם לבלוט? הנה כמה טיפים שיעזרו לכם:

  • צילום מקרוב של פרצופים עם הבעות פנים ברורות, מעורר יותר חשק להקליק
  • מומלץ לחצות את המסך לשניים כשבצד אחד הדמות שמציגה את הסרטון ובצד השני כותרת שמסבירה על מה הסרטון (לא חייבת ואפילו עדיף שלא תהיה הכותרת המקורית של הסרטון)
  • השתמשו בצבעי המותג
  • חשוב לבדוק איך הפונטים של הטקסט בתמונה נראה במובייל.

קידום סרטונים דרך אתר החברה

אם הטמעתם את הסרטון באתר, יש לו סיכוי טוב להופיע בתוצאות החיפוש של גוגל בתור סרטון, שכאשר הגולש ילחץ עליו הוא יגיע לעמוד שמאחסן את הסרטון. לכן מדובר פה במקור תנועה, שכדאי להשקיע בו.

כדי שהסרטון שלכם יגיע לתוצאות החיפוש, גוגל צריך להבין על מה הסרטון שלכם. אנחנו יודעים שהרובוטים של גוגל יכולים לקרוא קטעים מסוימים מהוידאו והאודיו של הסרטון. הם גם יכולים לקרוא את תמונת ה-thumbnail  של הסרטון והם יכולים לקרוא את התוכן בעמוד שמכיל את הסרטון. ובכל זאת, איך אפשר לשפר עוד את הסריקה שלהם?

אם הסרטונים שלכם נלקחו מיוטיוב, זו כבר התחלה טובה, כי הם מותאמים לדרישות הסריקה של גוגל. בנוסף, מומלץ להטמיע על כל סרטון סכמת נתונים של וידאו. ככל שתנדבו יותר מידע על הסרטון, כך הרובוטים של מנועי החיפוש יבינו יותר טוב על מה הסרטונים שלכם והסיכוי של הסרטון להופיע בתוצאות החיפוש יעלה. מעבר לכך, המידע שתספקו, יעזור לגוגל להוסיף פיצ'רים נוספים כמו preview או מידע על זמן הסרט, תאריך העלאת הסרטון, מי העלה את הסרטון וכו'.

כאמור, גוגל הוסיפו 2 דוחות חדשים בסרצ' קונסול – אחד מהם הוא Video Enhancement Report ובדוח הזה ניתן לראות שגיאות שעולות בסכמות הנתונים שלכם.

עוד כלי שמומלץ להשתמש בו הוא ה- video sitemap – שזה מפת אתר שמכילה אינפורמציה על הסרטונים שנמצאים באתר שלכם.

ניתוח ביצועים באנליטיקס

במאמר על פתיחת ערוץ יוטיוב דיברנו על אפשרות לניתוח ביצועים דרך מערכת האנליטיקס של יוטיוב, אבל הכלי שלכם לבדיקת ביצועי האתר, חשוב מאוד להבנת התרומה שסרטוני הוידאו מביאים לכם. כאשר תשלבו את המידע של יוטיוב אנליטיקס יחד עם פלטפורמת האנליטיקס של גוגל למשל, תוכלו באמת להסיק מסקנות שיעזרו לכם להתקדם.

המטרה היא בעצם  לבדוק את הביצועים באתר בעקבות הסרטונים החדשים שהועלו. בשביל זה צריך לבדוק את הדברים הבאים:

  • התנועה שהגיעה מיוטיוב בהשוואה עם כמות הצפיות של הסרטונים באותה תקופה.
  • אחוז התנועה מיוטיוב בקרב משתמשים חדשים
  • מהו אחוז הנטישה של גולשים שהגיעו מיוטיוב?
  • מה זמן הביקור של משתמשים שהגיעו מיוטיוב והממוצע של עמודים על כל ביקור?
  • וכמובן העמודה של ההמרות כדי להבין עד כמה הסרטונים תורמים להמרות שלנו.

קידום סרטונים הוא כלי שיכול מאוד לעזור להגדיל את החשיפה למותג והתנועה לאתר שלכם. בעזרת תכנון נכון של תוכן הוידאו, צילום ברמה גבוהה, עבודת SEO על הסרטונים והטמעת סכמות מתאימות, תוכלו להגיע לקהל היעד שלכם עם תוכן איכותי שעושה את העבודה.

 

 כתוב