עם כניסת ה-AIO, או כפי שהוא נקרא בעברית "סקירת AI", אל תוצאות החיפוש גם בישראל, השאלה שחוזרת על עצמה בקרב לקוחות רבים היא כיצד מגדילים את הסיכוי להופיע ברכיב ה-AIO?
חשוב לנו לומר – מזה זמן רב שאנו מבצעים את פעילות ה-SEO שלכם כאשר המבט הוא כל הזמן קדימה, ואנו מבצעים כל הזמן התאמה של הפעילות כך שתשים דגש רב יותר על רכיבים החשובים לגוגל עבור מערכות ה-AI שלו. במסגרת פעילות ה-SEO ביצענו דיוק, מיקוד ותעדוף של רכיבים ומשימות כדי להתאים לעולם המשתנה כדי לוודא שההשקעה לא מופנה לפעילויות פחותות השפעה וכדי למנוע ירידה של מאמצים לטמיון.
במאמר הזה נשתף אתכם, על קצה המזלג, בכמה עקרונות שאנו כבר מיישמים באתרים שלכם. חשוב לומר – בתקופה כזו עולה מאד החשיבות של ביצוע ההמלצות בצורה מלאה עד כמה שניתן כי נושאים שבעבר היו חשובים מאבדים כיום מחשיבותים, ומאידך, נושאים שבעבר יכולנו להסתדר בלעדיהם הופכים עכשיו לחשובים יותר.
הבנת מנגנון ה-AIO
ה-AIO הן ראשי תיבות של Artificial Intelligence Overview. מדובר ברכיב מבוסס בינה מלאכותית של google שנועד לספק תשובות ישירות מתוך תוצאות החיפוש. הרכיב נועד לספק תשובות מהירות וממוקדות גם לשאילתות מורכבות, כאשר את המידע יש לאסוף ולגבש ממספר מקורות מידע מאומתים, לעתים כולל ציטוטים מתוך המקורות, וקישורים לאתרים המספקים את המידע ברכיב.
רכיב ה-AIO מופיע בדסקטופ ובמובייל בראש תוצאות החיפוש, מעל תוצאות החיפוש הרגילות, במקום שבו אנחנו רגילים לראות את רכיב ה-Featured Snippets או ה-Answers. הרכיב מופיע בתוך תיבת מידע מורחבת, הכוללת טקסט סיכום של טקסט מידע מתוך מקורות מידע שונים. בגוף הרכיב מופיעים קישורים אל מקורות המידע שבהם נעשה שימוש בגיבוש התוכן.
אז מה אנחנו צריכים לעשות?
תוכן רלוונטי ובעל ערך לגולש
האמירה הידועה של ביל גייטס, האומרת כי "התוכן הוא המלך" עדיין תופסת גם היום. בין אם יש לכם אתר מידע או אתר מכירות. גוגל תמיד שואפת לספק למשתמשים את התשובה הטובה והמדוייקת ביותר, ולכן התוכן חייב להיות מקיף, מעמיק ורלוונטי למה שגולשים מחפשים. תוכן איכותי ומקורי שמספק ערך ממשי לגולש, מבוסס על מקורות מהימנים, מציג נתונים ודוגמאות רלוונטיות, הוא תוכן הנחשב בעיני האלגוריתם של google וגם מגביר את הסיכוי להופיע בתוצאות AIO.
נקודה זו מדגישה את החשיבות של יצירת תוכן מקורי תוך הימנעות מהסתמכות על כתיבת תוכן באמצעות AI. אתם בעלי הידע בתחום העיסוק שלכם. מערכות ה-AI אינן יכולות ליצור ידע חדש, אלא רק למחזר ידע קיים.
מסיבה זו אנחנו ממשיכים לערוך מחקרונים בצורה שוטפת על מנת לאתר תחומי עניין ורעיונות לתכנים שעשויים לעניין את קהל היעד שלכם, מגבשים בעזרתכם הנחיות לכתיבת התכנים, ומקפידים על כתיבת תוכן בידי כותבים אנושיים.
איכות התוכן
התוכן צריך להיות מנוסח בצורה ברורה, קלה לקריאה וללא שגיאות. התוכן צריך להיות מנוסח בצורה כזו שבקלות ניתן יהיה להבין במה כל פסקה עוסקת. לדוגמא הקפדה על כתיבה במשפטים קצרים, התנסחות בהירה ותקנית.
מבנה וארגון התוכן באתר
Google אוהבת סדר והיררכיית תוכן ברורה. לכן חשוב לשמור על תוכן מאורגן וקריא. מה זה אומר? כל דבר שיכול לסייע ל-Google להבין את התוכן בצורה טובה יותר. הכוונה היא לדרך שבה התוכן מאורגן. הרעיון הוא להציג את התוכן בצורה שתקל על גוגל לזהות ולחלץ קטעי מידע ספציפיים מתוך התוכן. לדוגמא, שימוש בכותרות משנה, פסקאות קצרות, שילוב רשימות ממוספרות, בולטים ועוד.
לצד ארגון התוכן חשוב להקפיד על שילוב של סכמות סימון מידע (structured data) כמו FAQ, HowTo, Article ועוד.
ככל שתסייעו לגוגל להבין טוב יותר את הקשר בין האלמנטים, וככל שגוגל תמצא קטעי מידע ספציפיים שעונים במדויק לשאילתת חיפוש, אתם מגבירים את הסיכוי שבתיבת ה-AIO גוגל תבחר להציג אתכם בתור מקור המידע האמין, ולצטט את הטקסט מהאתר שלכם.
שימו לב. לצד הציטוט בתיבת ה-AIO גוגל מוסיפה קישור אל מקור המידע. ואתם לגמרי רוצים להיות שם.
שימוש בשאלות ותשובות (FAQ)
שאלות ותשובות הינן כלי סופר-יעיל. זה נובע מכך שחלק גדול מהחיפושים של גולשים כיום מנוסחים במבנה של שאלה מפורשת. על כן, יצירת דפי שאלות ותשובות ממוקדים, או שילוב רכיב FAQ בעמודי האתר, מאפשרים לכם לענות ישירות על שאלות נפוצות. הניסוח של השאלות והתשובות צריך להיות ברור, תמציתי ומדויק.
אנחנו דואגים במהלך הפעילות השוטפת לאתר ולזהות רעיונות לשאלות רלוונטיות חדשות שמעניינות או עשויות לעניין את הגולשים. חשוב לעקוב אחר ההנחיות השוטפות שלנו בנוגע לתכנים אלו, ולספק תשובות מפורטות לשאלות החדשות.
סמכות ואמינות האתר (E-E-A-T)
ה-AIO, בדומה לאלגוריתם החיפוש של גוגל, מחפש מקורות מידע מהימנים כדי לספק תשובה שהגולש יכול להסתמך עליה. ה-EEAT שאנחנו מדברים אתכם עליו כבר שנים, חשוב גם במקרה זה.
תזכורת קלה, ה-EEAT זה בעצם ראשי תיבות של Expertise (מומחיות), Experience (ניסיון), Authoritativeness (סמכותיות), ו- Trustworthiness (תחושת אמון).
כדי לבסס את המדדים הללו אנחנו מקפידים אתכם על איכות התכנים באתר ועל איכות הכותבים שעומדים מאחוריהם. כמו כן, אנו מעודדים אתכם לעשות שימוש ברכיבים שמחזקים את המדדים הללו מול הגולשים ומול מנועי החיפוש. כאמור google מעדיפה תוכן שמגיע ממקורות אמינים ובעלי סמכות בתחום.
לדוגמא, אתרים שמציגים תוכן שכתוב על ידי מומחה, עם פרופיל מקצועי ברור, אזכורים במקורות חיצוניים אמינים והוכחות על רמה מקצועית גבוהה, נתפסים בתור מקורות סמכותיים יותר.
כאשר google מזהה שהאתר שלכם הוא משאב איכותי ואמין לתוכן, הוא יהיה מועמד חזק לדירוג גבוה בתוצאות החיפוש וגם מועמד חזק להופעה ב-AIO.
אם עד עכשיו לא מילאתם אחר כל ההנחיות שהעברנו לכם בנוגע לחיזוק ה-EEAT באתר, ואתם רוצים להגדיל את הסיכוי שלכם להופיע ב-AIO, זה הזמן להשלים פערים.
קישורים
העמדה שלנו בנוגע לקישורים לא השתנתה. ימי הזוהר של אסטרטגיית קידום שהתבססה על קישורים נכנסים לאתר הסתיימה. יחד עם זאת, קישורים יכולים לעזור כאשר הם מגיעים מאתרים רלוונטיים ובעלי מוניטין, קישורים שמציעים לגולש תוכן בעל ערך והקישור משרת את כוונת הגולש. אנחנו מעדיפים מעט קישורים טובים מאשר הרבה קישורים לא רלוונטיים. תרומה של האחרונים עשויה להיות תרומה שלילית ולפגוע בביצועי האתר, בשל אלגוריתם ה-Spam Brain של גוגל.
בשורה התחתונה, קישורים איכותיים, עשויים לחזק את המוניטין של האתר שלכם, באמצעות חיזוק מדדי ה-EEAT, ועל כן עשויים לסייע לכך שתופיעו ב-AIO של גוגל.
ניתן לפנות אלינו על מנת לבנות תכנית חצי שנתית לקישורים על פי תקציב שתרצו להקצות לטובת המדיה.
אז מה אנחנו בעצם אומרים?
פעילות איכותית ומקצועית יוצרת ערך לאורך זמן. הפעילות אותה אנחנו ואתם מבצעים נותנת את אותותיה גם בתוצאות החיפוש של גוגל, וגם בתוצאות ה-AIO, ואנו ערוכים כדי לבצע את כל ההתאמות הנדרשות כדי לוודא כי ההצלחה שלכם בתוצאות החיפוש נמשכת גם בהופעה מוגברת ברכיב ה-AIO.